Institutul Qvorum organizează o serie de training-uri pe anti-hate speech!

Îți place să scrii articole? Studiezi jurnalism, comunicare sau pur și simplu ești interesat de domeniu? Vrei să afli mai multe despre ce înseamnă limbajul instigator la ură?

În cadrul proiectului C.O.N.T.A.C.T, Institutul Qvorum organizează în perioada decembrie 2016 – februarie 2017 o serie de 8 training-uri destinate tuturor celor interesați de evitarea infracțiunilor motivate de ură, fie că este vorba de cele de natură rasistă, fie de cele bazate pe henofobie, homofobie etc.

Tehnicile și metodologia training-ului respectă un cadru european, bazat pe interacțiunea permanentă dintre trainer și participant, astfel încât experiența ta din timpul training-ului să fie una cât mai aplicată pe chestiunile recurente din societatea contemporană.

Înscrie-te  și beneficiază de o sesiune de pregătire unică!*

Completeaza formularul de incriere: https://goo.gl/forms/SbDExdLENpzWvG4v2

Sesiunile de training se vor desfășura în următoarele orașe, data și locația exactă fiind anunțate în perioadă imediat următoare:

1) București – Hotel Capital Plaza, 6 decembrie 2016

2) Ploiești – Hotel Central, 13 decembrie 2016

3) Brașov

4) Craiova

5) Constanța

6) Arad

7) Cluj-Napoca

8) Craiova

* participarea este posibilă în limita locurilor disponibile


Institutul Qvorum se numără printre cei 10 parteneri ai C.O.N.T.A.C.T, un amplu proiect european de cercetare și informare cu privire la discursul instigator la ură, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Comisia Europeană.

Despre proiect:

C.O.N.T.A.C.T (Creating an Online Network, monitoring Team and phone App to Counter hate crime Tactics) este un proiect susținut de Uniunea Europeană care se concentrează pe limbajul discriminatoriu și pe infracțiunea motivată de ură, de natură rasistă, xenofobă, homofoba sau transfoba. Proiectul include parteneri din Cipru, Danemarca, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Polonia, România, Spania și Regatul Unit.

Proiectul are următoarele scopuri:

  •  Să implementeze un website împreună cu o aplicație pe telefon care să înregistreze infracțiunile motivate de ură
  •  Să pregătească și să crească gradul de consientizare printre organele relevante precum ofițeri de poliție și oficiali, profesioniști media și tineri
  •  Să inițieze o cecetare în mediul online al limbajului discriminatoriu și percepția acestuia
  •  Să creeze un modul educațional universitar comun.

Pentru mai multe detalii, asteptam mesajele dumneavoastra pe: [email protected]