Participă la dezvoltarea comunității tale! Aplică la programul „Inițiativă pentru comunitatea mea!” din județul Teleorman!

Vrei să afli mai multe despre modul în care sunt adoptate deciziile din comunitatea ta? Simți că există lucruri care pot fi îmbunătățite în societatea în care trăiești?

Vino alături de alți tineri ca tine și află răspunsul în cadrul programului ”Inițiativă pentru comunitatea mea!”, un proiect care își propune să crească gradul de implicare activă a tinerilor (liceeni și studenți cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani) în viața publică a comunității locale din care provin, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Postura de cetățean activ implică mai multe cunoștințe decât ne putem imagina, așa că ne-am gândit la fiecare detaliu în parte când am ales temele pentru tine și ceilalți colegi participanți ai tăi.

 • În cadrul training-urilor (desfășurate în perioada 5-11 mai) – vor fi abordate teme precum:
  • Cine ești tu, cetățeanule, în sistemul administrației publice?
  • Antreprenoriat, dezvoltare durabilă;
  • No hate speech și egalitatea de gen;
 • Vei avea șansa să:
  • Participi la workshop-uri în cadrul instituțiilor publice cu rol decizional de la nivel local și județean; – tinerii au oportunitatea de a discuta direct cu persoane care activează în mediul instituțional pentru a dobândi informații practice despre cum funcționează afacerile instituționale la nivel local și regional.
  • Fii Consilier local în cadrul simulării unei ședințe de Consiliu Local;
  • Fii activ în comunitatea ta! Faci parte dintr-un grup de inițiativă locală și contribui la dezvoltarea comunității tale!; – Misiunea grupului de inițiativă locală Alexandria va fi de a deveni un instrument de lucru și de dialog între cetățeni și autoritățile locale pentru rezolvarea problemelor comunității din domenii variate precum: economie, educație, agricultură, domeniu social, administrație publică.

Pentru înscriere, pașii sunt simpli: trimite-ne CV-ul tău, alături de un eseu de maxim două pagini cu tema ”Cum vreau să fie comunitatea în care trăiesc?”, pe adresa de e-mail: bucuresti@qvorum.ro. Deadline-ul de aplicare este 30 aprilie 2015!

Nu se percepe taxă de participare la programul de formare!

Toți participanții selectați vor fi anuntați pe e-mail cu privire la programul detaliat al activitatilor (care poate suferi modificări și în funcție de disponibilitatea autorităților locale).

Nu mai sta pe gânduri şi hai să fii tu cel care iniţiază schimbarea în comunitatea ta! Aplică acum pentru o experienţă inedită de învăţare!

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesează site-ul nostru oficial, secțiunea ”Inițiativă pentru comunitatea mea!” aici: https://qvorum.ro/category/comunitatea-q/intiativa-comunitate/.

 

Pentru mai multe detalii privind finanțatorii proiectului, accesați  https://www.fondong.fdsc.ro
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați: ”https://www.eeagrants.org.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Inițiativă pentru comunitatea mea!

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România;