Rezoluția pe Legea Presei maghiare rămâne fără vot, după ce Budapesta a anunțat că va modifica actul normativ

Parlamentul European a amânat ieri votul pe propunerea comună de rezoluție privind noua legislație a mass-media din Ungaria. Decizia a venit după ce, în dezbaterea din 16 februarie, comisarul european pentru Agenda Digitală Neelie Kroes i-a informat pe deputații reuniți la Strasbourg că premierul Viktor Orban a promis că va modifica de urgență patru articole controversate ale documentului.
Cele patru domenii în care guvernul maghiar a fost de acord să modifice legislația audiovizualului sunt: aplicarea disproporţionată a normelor privind prezentarea echilibrată a informaţiilor, amenzile pentru difuzorii de servicii media autorizaţi în alte ţări ale Uniunii, normele privind înregistrarea şi autorizarea furnizorilor de servicii mass-media şi regulile împotriva ofenselor aduse indivizilor, minorităţii sau majorităţii.
Propunerea de rezoluție a fost depusă de ALDE, S&D, Verzi, GUE/NGL și a fost contracarată de PPE, care, deși este cel mai mare grup politic din Parlament, nu a reușit să-i protejeze pe colegii din FIDESZ, partidul care guvernează Ungaria.

Pentru mai multe detalii accesati sectiunea Analize!