Slatina Summer School la final

Şcoala de vară de la Slatina, organizată de Asociaţia Patronală a Editorilor Locali (APEL) şi Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum, şi-a anunţat laureaţii, vineri, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. Organizatorii evenimentului şi-au propus ca timp de cinci zile să le ofere tinerilor elevi şi studenţi din Slatina o nouă perspectivă asupra mediului local. În cadrul şcolii de vară s-au organizat work-shopuri şi seminarii.
Partenerii proiectului, Pirelli, Fox Computers, Voom.ro şi Monitorul de Olt au oferit câştigătorilor premii, 11 dintre cei care au participat la Slatina Summer School având posibilitatea să colaboreze cu un cotidian local, să vadă ce presupune administrarea unui site sau să-şi ia un certificat de competenţe.
Câştigătorii primei ediţii a Slatina Summer School sunt: Simona Chirici, Alexandra Marinescu, Alina Dinu, Camelia Ciucă, Alina Crîngeanu, Daniela Florea, Bianca Mitrofan, Maria Mitrache, Diana Ene şi Cătălin Hău.

„Am învăţat multe lucruri despre care n-aveam habar”

Tinerii elevi şi studenţi care au participat la Slatina Summer School 2010 s-au arătat încântaţi de experienţa celor cinci zile. Ei spun că au învăţat lucruri despre care nu ştiau până acum. „Mi-a plăcut tot. Mi s-a părut interesant ceea ce am învăţat despre bloguri. Cred că mă va ajuta şcoala de vară pentru că am învăţat multe lucruri despre care n-aveam habar”, a spus Diana Ene, unul dintre laureaţi.
Tinerii au putut întâlni pe parcursul şcolii de vară persoane care au aceleaşi pasiuni şi interese ca şi ei. De asemenea, experienţa le va fi de ajutor în viitor. „Pentru mine a fost o provocare să particip la şcoala de vară. Este o experienţă importantă. Şi diploma de participare este importantă pentru că voi avea un dosar mai bogat. Mi-a plăcut că am întâlnit alţi oameni cu aceleaşi interese ca şi mine. Nu-mi pare rău că am participat. Mi-au plăcut toate cursurile şi sper să se mai organizeze şi anul viitor”, a zis Daniela Florea.

Monitorul de Olt