Qvorum va invita la Eurosfat!

EUROSFAT 2014 , 7 aprilie, Palatul Parlamentului.
Viitorii europarlamentari, față în față cu societatea civilă și mediul de afaceri

EUROSFAT 2014 reunește oficiali europeni de rang înalt și viitori europarlamentari cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile din România pentru a dezbate și a contura pozițiile și așteptările acestora pentru un nou mandat european.
În calitate de partener al evenimentului, Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum vă invită să participați la EUROSFAT 2014, un eveniment de prestigiu organizat de Asociația Europuls și Centrul Român de Politici Europene (CRPE), cu invitați precum Guy Verhofstadt, Preşedintele ALDE şi candidat desemnat la Preşedinţia Comisiei Europene, Comisarul European Dacian Cioloş și Doru Franțescu, Expertul Qvorum în Afaceri Europene și Policy Director al Votewatch Europe.

Alături de alte personalități europene și de candidații la alegerile europarlamentare din 2014, aceștia vor realiza un bilanț al ultimilor ani și vor răspunde întrebărilor și provocărilor societății civile și mediului de afaceri din România privind evoluția Europei în perioada următoare.
Discuțiile vor avea loc atât în cadrul sesiunilor plenare, cât și în ateliere de lucru specializate, unde participanții vor putea interacționa personal cu invitații. Sesiunea plenară de deschidere va avea ca temă centrală alegerile europene şi modalităţile de îmbunătățire a procesului electoral, în timp ce reuniunea de închidere va constitui o dezbatere între lideri ai partidelor politice europene. Acestia vor avea șansa sa își prezinte viziunea despre viitorului UE în contextul unui an electoral și să răspundă întrebărilor participanților. Alte teme abordate în cadrul discuțiilor vor fi aderarea României la Schengen, ieșirea din periferia economică a UE sau mobilitatea forței de muncă la nivel european.


EUROSFAT 2014 va avea loc pe 7 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului. Evenimentul este organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor.
Vă așteptăm!
Pentru detalii privind evenimentul și participarea: www.eurosfat.ro (secțiunea Program și Înscriere) sau contact@eurosfat.ro