Campania Tinerii contează – Tinerii votează!

Consiliul Tineretului din România- CTR în parteneriat cu Institutul European pentru Democrație Participativă- Qvorum are deosebita plăcere să vă invite la Conferința Națională pentru Participarea Tinerilor – evenimentul de lansare al Campaniei Tinerii votează – Tinerii contează! în data de 18 februarie 2014, la Hotel MINERVA, sala Himalaya începând cu orele 13:00 (Str. Gheorghe Manu 2-4, sector 1, București).

Evenimentul va reuni reprezentanți ai mediului non-guvernamental de și pentru tineret, precum și autorități publice în domeniul tineretului, al participării etc. De asemenea, conferința se dorește a fi și un spațiu de promovare a oricăror alte inițiative care vizează în special informarea și încurajarea tinerilor de a participa la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Conferința face parte din proiectul „Campania Națională de Informare și Conștientizare-Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters Romania, implementat de Consiliul Tineretului din România- CTR în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, Institutul European pentru Democrație Participativă- Qvorum, precum și cu o serie de actori guvernamentali și non-guvernamentali în perioada ianuarie – iunie 2014, co-finanțată prin Programul Tineret în Acțiune al Comisiei Europene, Acțiunea 4.5.

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activă a tinerilor la viața democratică europeană și națională, în special prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetățeni corect informați și responsabili.

În cadrul Campaniei sunt implementate o serie de activități naționale și regionale, între care amintim:

•Crearea unei comunități de Tineri Ambasadori pentru Participare – League of Young Ambassadors for Participation: în România, vor fi selectați 16 tineri voluntari, cu rol de multiplicatori și promotori ai Campaniei la nivel regional, respectiv implementarea a două training-uri pentru aceștia;

•1 Caravană Națională a Participării în cadrul căreia sunt desfășurate evenimente publice (seminarii informative, acțiuni de conștientizare și conferințe de presă) în cele 8 regiuni de dezvoltare din România, pe parcursul a două zile, plus invitația lansată către alte ONG-uri de a desfasura activități sub egida Campaniei;

•4 dezbateri majore cu tineri și candidați pentru Parlamentul European, în 4 orașe din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași);
•1 Campanie on-line.

Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completați următorul formular on line:

https://docs.google.com/forms/d/1F7YBMvpBAQACx6N0f1R-s1QjTy2YG_JQubYefGBn0Zs/viewform

Atenție! Doar persoanele care se înscriu folosind formularul de înregistrare vor primi un email de confirmare a participării și sunt așteptate la eveniment.

Notă! Pentru persoanele din afara Bucureștiului se vor deconta costurile aferente transportului, în proporție de 70%, după finalizarea proiectului (pt. participanții cu vârsta de până la 30 ani, în conformitate cu regulile finanțatorului).