Laboratorul de idei pentru Bacău!

Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum organizează, marți și miercuri, 4-5 iunie 2013, de la ora 16.30 la Universitatea „Vasile Alecsandri” masa rotundă: Laboratorul de idei pentru Bacău!

Cetățenii interesați de eficiența administrației locale din Bacău vor aduce în discuție în fața funcționarilor publici argumente și propuneri pentru două proiecte ce ar putea îmbunătăți servicii publice din localitate.

Cele două proiecte care vor intra în competiția de argumente ale echipelor sunt:

1. Modernizarea infrastructurii Bibliotecii Judeţene – ce va fi dotată cu o serie computere de ultimă generație și echipamente moderne pentru accesul publicului la Internet.
2. Realizarea unor trasee cicloturistice urbane şi dezvoltarea unei retele de piste pentru biciclete.

Proiectele și ideile sunt susținute de participanții la programul de formare „Cum poți interacționa cu decidenții, care este rolul autorităților publice?”, organizat timp de o lună de zile de Institutul Qvorum în cadrul proiectului „Mecanisme eficiente de colaborare cu autoritățile publice”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013 – „Inovaţie în administraţie”.

Cele mai interesante propuneri descoperite în Laboratorul de idei pentru Bacău vor fi incluse într-un ghid de bune practici, ce va putea fi consultat public.