Internship plătit: asistent de cercetare în științe politice / relații internaționale

Institutul Qvorum este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv stimularea participării cetătenilor și a partenerilor sociali în procesul de formulare a politicilor la nivel național și european.
Activitatea asistentului de cercetare va consta în colectarea și analizarea informațiilor din mediul politic european, constituirea de baze de date, monitorizarea activitătii instituțiilor europene (Comisie, Parlament, Consiliu), efectuarea de analize statistice, redactarea și editarea de articole de specialitate, realizarea de campanii de diseminare.
Aplicanții trebuie să indeplinească următoarele cerințe:
– Să fi absolvit facultatea de Științe Politice sau Relații Internaționale. Studenții la programele de Master și Doctorat sunt eligibili.
– Să cunoască la nivel avansat limba engleză. Cunoașterea mai multor limbi străine reprezintă un avantaj.
– Să aibă cunoștințe solide privind sistemul instituțional european
– Să aibă aptitudini analitice și cunoștințe dovedibile de analiză cantitativă (statistică)
– Să aibă excelente capacităti de auto-organizare și spirit de inițiativă, să poată lucra independent și fără supervizare frecventă
–Să aibă o personalitate sociabilă
– Să nu fie membru activ al unui partid politic
– Să își desfășoare activitatea în București
Reprezintă avantaje în procesul de selecție:
– Studiile efectuate în străinătate (inclusiv prin programe de tip Erasmus)
– Experiența de lucru în cercetare calitativă și cantitativă
– Experiența de lucru anterioară

Beneficii:
1) Stagiul este plătit. Durata contractului este de 4 luni, cu posibilitatea extinderii într-un job pe durată mai îndelungată. Pachetul salarial va fi adaptat în funcție de experientă și aptitudini. Programul poate fi flexibil, în special pentru studenții la Master
2) Oportunități de dezvoltare profesională deosebite. Asistentul de cercetare lucrează în strânsă legătură cu experții noștri din Capitala europeană, Bruxelles.

Cum aplici: trimite pe adresa office@qvorum.ro următoarele documente în limba engleză:
– CV (cu foto)
– scrisoare de intenție (personalizată)
– o mostră de cercetare realizată (poate fi o cercetare de tip academic, pentru facultate, sau un articol realizat pentru un jurnal sau website de specialitate) de maxim cinci pagini, în limba engleză.

Aplicațiile vor fi procesate în ordinea sosirii. Din cauza numărul mare de aplicații așteptat, vom putea răspunde doar celor selectați pentru interviu.

*Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre modul de functionare sau despre procesul decizional al Uniunii Europene, participă la următoarea Vizită de Studiu la Bruxelles în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2016! (Detalii: https://qvorum.ro/vizite-de-studiu-la-bruxelles/)