Institutul Qvorum promovează valorile democrației participative în rândul tinerilor din Alba Iulia!

Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum continuă seria programelor educaționale adresate tinerilor cu viziune europeană, cu evenimentul Zilele Europene în Alba Iulia!

Astfel, peste 25 de tineri din județul Alba au de acum oportunitatea de a fi informați cu regularitate,  de către specialiști în domeniu, cu privire la mecanismele instituționale și decizionale ale Uniunii Europene.

Pe 17 septembrie, Institutul Qvorum a facilitat o serie de întâlniri de lucru între participanți și personalități de la nivel european, național și local. Temele de discuție s-au axat pe oportunitățile educaționale și profesionale ale unui tânăr cetățean european.

Printre invitați s-au numărat: domnul Rareș-Lucian Niculescu, Vice-președinte al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, doamna Oana Badea, Secretar de Stat în Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, senatori și deputați în Parlamentul României, precum și reprezentanți ai autorităților de la nivel local.

Prima ediție a acestui eveniment s-a încheiat cu EU Debate Contest. Tinerii s-au poziționat pro și contra pe teme de actualitate de la nivel european: aderarea Turciei la Uniunea Europeană, discriminarea pe criterii de gen, viitorul relațiilor dintre România și Republica Moldova, migrația în cadrul Uniunii Europene.

Zilele Europene în Alba Iulia este un eveniment derulat de către Institutul Qvorum în colaborare cu domnul Tudor Drâmbărean și în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Centrul de Informare Europe Direct Centras București.