Cine sancţionează statele membre care nu respectă principiile guvernanţei economice?

Pachetul legislativ privind guvernanţa economică a fost votat parţial de Parlamentul European. În acest moment se poartă negocieri între Consiliul de Miniştri şi Parlamentul European pentru a se ajunge la un acord privind acest pachet de măsuri. Dacă se va ajunge la un acord, votul final va fi acordat de Parlamentul European la începutul lunii iulie.

Problema este găsirea unei soluţii pentru a amenda statele membre care nu respectă principiile guvernanţei economice. Prin pachetul legislativ, Parlamentul doreşte stabilirea unor mecanisme automate de coordonare economică şi de sancţionare, care să fie gestionate de către Comisia Europeană.

Invitaţi: Adina Vălean, eurodeputat, Vicepreşedinte al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, Doru Franțescu, directorul Institutului European pentru Democraţie Participativă Qvorum, Radu Limpede, analist financiar.

Emisiunea Profit sau Pierdere, realizată de RFI România în parteneriat cu Institutul Qvorum și finanțată de Parlamentul European.