Around the world Embassies tour – Ed. a IV-a

Ești pasionat de diplomație? Te vezi participând activ la misiuni de menținere a păcii și cooperare internațională? Îți dorești o carieră în relații internaționale, însă nu știi care este primul pas de făcut în acest domeniu? Vino alături de noi la cea de-a patra ediție a programului Around the world Embassies tour pentru a descoperi mediul diplomatic și a-ți îmbogăți bagajul de cunoștințe în ceea ce privește dinamica globală.

De-a lungul celor trei ediții, mai mult de 70 de tineri au avut oportunitatea de a participa la vizite de studiu și dicuții la: Ambasada SUA, Ambasada Chinei, Ambasada Africii de Sud, Ambasada Germaniei, Ambasada Franței, Ambasada Suediei, Ambasada Malaeziei, Ambasada Indiei, Ambasada Rusiei, Ambasada Canadei și Ambasada Indoneziei. O parte dintre aceștia fac stagii de practică sau lucrează la misiunile diplomatice partenere, participă frecvent la recepții și evenimente diplomatice sau chiar beneficiază de burse de studiu în țările menționate anterior.

Programul, gândit sub forma unor discuții libere cu ambasadorii și oficialii țărilor partenere, îți oferă șansa unică de a înțelege în profunzime cum funcționează o misiune diplomatică.

Descoperă cum sunt percepute relațiile internaționale din 4 perspective.

Around the world Embassies tour se constituie drept un punct de legătură între studenți și mediul profesional, fiind o experiență revelatoare pentru orice tânăr pasionat de diplomație. În plus, programul își propune să ofere o perspectivă caleidoscopică a mediului diplomatic prin reliefarea mai multor aspecte socio-culturale.

Misiunile diplomatice partenere incluse în această ediție “Around the world Embassies tour” sunt:

  • Ambasada Poloniei – 10 noiembrie
  • Ambasada Turciei – 13 noiembrie
  • Ambasada Braziliei – 17 noiembrie
  • Ambasada Mexicului – 24 noiembrie

 

Pentru ca experienţa de care te vei bucura să fie cât mai edificatoare și relevantă, vom aborda o gamă vastă de tematici de actualitate de pe scena internațională: negocierile Ankarei cu Uniunea Europeană, gestionarea crizei refugiaților, referendumul Kurzilor, evoluția grupului de la Visegrad, țările BRICS, Mercosur, Acordul NAFTA etc.

În vederea unei experiențe complete și complexe, totodată cu înțelegerea pe deplin a informațiilor primite, fiecare întâlnire va avea o sesiune de Q&A în cadrul căreia vei avea ocazia să interacționezi și să obții răspunsuri direct de la ambasadori și experți în relații internaționale.

Nu în ultimul rând, dacă dai dovadă de cunoștințe solide în domeniul relaţiilor internaționale, coroborate cu o participare activă, susținută și pertinentă în timpul vizitelor de studiu, vei putea redacta un eseu despre experiența Around the world Embassies tour, iar Institutul Qvorum, împreună cu ambasadele partenere, îți vor oferi șansa de a participa la recepții diplomatice, de a face stagii de practică sau chiar de a petrece o zi întreagă în compania unui diplomat străin.

Dacă ești student sau masterand și îți dorești să iei parte la acest program unic conceput pentru tinerii pasionați de diplomației, dornici să urmeze o carieră în domeniul relațiilor internaționale, atunci înscrie-te până pe 2 noiembrie 2017.

Trimite un e-mail la adresa office@qvorum.ro, având la subiect “Around the world Embassies tour – ed. IV”, în care să atașezi CV-ul tău. În cazul unui număr mare de aplicanți, Institutul Qvorum își rezervă dreptul de a include în cadrul procesului de selecție și un interviu.

Participarea la program presupune achitarea unei taxe de 150 RON în cazul în care vei fi selectat.