UPDATE: Around the world Embassies tour – 3rd edition

Ești pasionat de relații internaționale? Visezi să participi la misiuni de menținerea păcii? Îți dorești o carieră în diplomaţie, însă nu știi de unde să incepi? Vino alături de noi la cea de-a treia ediție a programului “Around the world Embassies tour” pentru a descoperi tainele diplomatice și de a face primul pas către o carieră in domeniu!

Până în prezent, mai mult de 50 de tineri au avut sansa de a participa la vizite de studiu la: Ambasada SUA, Ambasada Chinei, Ambasada Africii de Sud, Ambasada Germaniei, Ambasada Franței, Ambasada Suediei, Ambasada Malaeziei, Ambasada Indiei. O parte din aceștia fac stagii de practică/lucrează la misiunile diplomatice partenere, participă frecvent la recepții și evenimente diplomatice sau chiar pleacă cu burse de studiu în țările menționate anterior.

Programul îți oferă oportunitatea unică de a vedea cum funcționează o misiune diplomatică si de a intra in contact direct cu diplomați de carieră în cadrul unor vizite de studiu concepute pentru viitorii lideri ai diplomației.

Descoperă cum sunt percepute relațiile internaționale pe 3 continente!

Around the world Embassies tour constituie un liant între studenți și mediul profesional, fiind o experiență revelatoare pentru orice tânăr pasionat de diplomație.

Misiunile diplomatice partenere incluse în această ediție “Around the world Embassies tour” sunt:

  • Ambasada Rusiei – 5 mai
  • Ambasada Canadei – 8 mai
  • Ambasadă Indoneziei – 22 mai

Pentru ca experienţa pe care o vei avea să fie cât mai edificatoare și relevantă, vom aborda o gamă vastă de tematici predilecte pe scena internațională: Acordul CETA, Relația Canada-UE, ridicarea vizelor pentru cetățenii români, conflictul din Siria, criza din Ucraina, rolul diplomației culturale în branding-ul de tară și în ameliorarea conflictelor, diplomația economică.

Mai mult decât atât, în vederea înțelegerii pe deplin a informațiilor primite, fiecare întâlnire va avea o sesiune de Q&A în cadrul căreia vei avea ocazia să interacționezi și să obții direct răspunsuri de la ambasadori și experți în relații internaționale.

Nu în ultimul rând, dacă dai dovadă de cunoștințe solide în domeniul relaţiilor internaționale, coroborate cu o participare activă și pertinentă în timpul vizitelor de studiu, atunci Institutul Qvorum împreună cu ambasadele partenere îți vor oferi șansa de a participa la recepții diplomatice, de a face stagii de practică sau chiar de a petrece o zi întreagă în compania unui diplomat străin.

Dacă ești student sau masterand și îți dorești să iei parte la acest program unic conceput pentru tinerii pasionați de diplomației, atunci înscrie-te până pe 2 mai 2017.

Trimite un e-mail la adresa office@qvorum.ro, având la subiect “Around the world Embassies tour – ed. III”, în care să atașezi CV-ul tău.

În cazul unui număr mare de aplicanți, Institutul Qvorum își rezervă dreptul de a include în cadrul procesului de selecție și un interviu.

Participarea la program presupune achitarea unei taxe de 125 RON în cazul în care vei fi selectat.