Schengen şi economia românească

Justiţia funcţională şi libera circulaţie a mărfurilor sunt beneficii clare la care trebuie să ajungă statele care negociază acum aderarea la spaţiul Schengen. Pentru oamenii de afaceri români acest proces nu este decât încă un pas către integrarea României şi a afacerilor din ţară în Uniunea Europeană.

„Schengen este fundamental pentru piaţa unică europeană, este fundaţia economică şi politică a UE, deci va fi nevoie de mai mult de câteva incidente izolate pentru a pune în pericol cooperarea Schengen”, afirmă Joanna Parkin, cercetător în cadrul Departamentului de Justiţie şi Afaceri Interne al Centrului pentru Studii Politice Europene acordat în exclusivitate RFI România.

Invitați: Joanna Parkin, cercetător în cadrul Departamentului de Justiţie şi Afaceri Interne al Centrului pentru Studii Politice Europene, Adrian Izvoranu, preşedintele Confederaţiei Patronale din Industrie, Servicii şi Comerţ, Doru Franțescu, director Instititul European pentru Democrație Participativă-Qvorum.

Emisiunea Profit sau Pierdere, realizată de RFI România în parteneriat cu Institutul Qvorum și finanțată de Parlamentul European.