1. Serbia se pregătește de alegeri prezidențiale.
Sârbii sunt așteptați la urne duminică, 2 aprilie, să își aleagă noul președinte. Favorit în cursa pentru prezidențiale este actualul prim-ministru, Aleksandar Vucic, însă candidatura sa nu este lipsită de controverse. Câțiva observatori electorali au atras atenția asupra potențialului de fraudă electorală, iar opoziția acuză că Vucic a benefeciat de mult mai mult acoperire mass-media decât toți ceilalți candidați la un loc. Un alt element cheie al campaniei din Serbia este candidatura lui Luka Maksimovic, un comediant care și-a început viața politică parodiind politicieni. Acesta ocupă locul al doilea în sondaje, la distanță semnificativă de Aleksandar Vucic.
2. Turcia este acuzată că operează o rețea de spionaj pe patru continente.
Relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia sunt supuse unei noi provocări, după apariția unor documente conform cărora ambasadele Turciei au transmis rapoarte privindu-i pe susținătorii lui Fethullah Gullen, principalul rival al președintelui Erdogan. Austria, Germania și Elveția au lansat deja investigații pentru presupusul spionaj.
3. Spania anunță că nu va utiliza dreptul de veto dacă Scoția vrea să intre în Uniunea Europeană.
Alfonso Dastis, ministrul de afaceri externe spaniol a subliniat că Spania nu susține independența Scoției, dar că nu se va opune intrării acesteia în Uniunea Europeană, în cazul în care își câștigă independența față de Marea Britanie. Această schimbare de poziție a Spaniei ar putea reprezenta un avantaj semnificativ pentru campania prim-ministrului scoțian Nicola Sturgeon privind un al doilea referendum pentru independență.