Qvorum demarează proiectul Informația înseamnă putere! Fii puternic!

În contextul în care nivelul de cultură civică şi politică din România este unul foarte scăzut, mai ales în rândul tinerilor, Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel din România îşi propun realizarea proiectului Informația înseamnă putere! Fii puternic! (Educaţie pentru democraţie pentru elevii de liceu) în judeţul Bacău în luna martie şi în judeţul Dolj în luna aprilie.

Scopul proiectului este creşterea nivelului de cultură politică în rândul liceenilor (cei care urmează să voteze pentru prima oară), precum şi ântărirea relaţiilor dintre instituţiile statului şi cetăţeni la nivel local, naţional şi chiar european.

Pe parcursul lunilor martie şi aprilie, proiectul se va desfăşura în câte 4 licee din judeţul Bacău si 4 licee din judeţul Dolj . Din fiecare liceu vor fi selectate grupe de 25 de elevi. Procedura de selecţie constă în trimiterea unei scrisori de motivaţie pentru participarea la acest program de traininguri pe adresa de e-mail office@euparticip.ro.

Programul de training constă în patru module distincte în cadrul cărora se vor aborda teme cu privire la relaţiile dintre instituţiile administraţiei publice atât de la nivel local cât şi central din România.

Mai multe detalii cu privire la proiect şi partenerii implicaţi pe site-ul www.euparticip.ro.

Contact: Iulia Popescu, Manager de proiect, email: iulia.popescu@qvorum.ro, tel: 0722122110