Proiecte ale Comunității Qvorum

Participanții la proiectele Informația înseamnă putere! Fii puternic! și Mecanisme eficiente de colaborare cu autoritățile publice implementate de Institutul Qvorum s-au alăturat Comunității Qvorum.

După participarea la sesiunile de formare pe teme legate de relația cetățeanului cu instituțiile administrației publice, tinerii au avut posibilitatea de a se implica în procesul de formulare a politicilor publice, prin intermediul grupurilor de inițiativă locală. Acestea sunt constituite de către tineri cu sprijinul Institutului Qvorum.

Grupurile de inițiativă locală din Craiova, Bacău și Sibiu au realizat cercetări și demersuri constante pentru a identifica și prezenta decidenților soluții la problemele identificate în comunitatea lor:

· Document de poziție privind reconfigurarea traseelor transportului public de persoane asigurat de S.C. Tursib S.A., din județul Sibiu
· Document de poziție privind reabilitarea fântânilor – monumente istorice din orașul Craiova
· Document de poziție privind înființarea centrului de recrutare și plasare a forței de muncă pentru zilieri

Propunerile grupurilor de inițiativă locală au fost luate în considerare de către autorități. În Craiova, grupul de inițiativă locală a determinat alocarea bugetară a sumei de de 650.000 de lei pentru reabilitarea fântânilor monument istoric.

Comunitatea Qvorum reunește peste 3000 de tineri din toată țara care cred în potențialul lor și al celor din jur, dornici de a se implica și de a dezvolta proiecte pentru comunitate.