Programul ”Inițiativă pentru comunitatea mea!” continuă cu cea de a doua etapă: vizitele de lucru la instituțiile publice cu rol decizional din județul Argeș!

Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum a demarat în octombrie proiectul ”Inițiativă pentru comunitatea mea!”, un program de formare ce își propune să crească gradul de implicare activă a tinerilor în viața publică a comunităților locale din care provin, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.[1]

Timp de câteva zile, prin intermediul unor training-uri bazate pe metode ale educației non-formale, tinerii participanți au avut ocazia de a acumula cunoștințe teoretice pe teme precum: mecanismele de funcționare ale instituțiilor administrației publice, antreprenoriatul, dezvoltarea durabilă, antidiscriminarea, egalitatea de gen și metode active de implicare a cetățenilor în deciziile publice.

În următoarea etapă a proiectului sunt planificate următoarele activitați:

  • 18 noiembrie, ora 14.00 – Vizită de lucru în cadrul Consiliului Județean Argeș;
  • 25 – 26 noiembrie, ora 14.00 – Simularea Ședinței de Consiliu Local, la care vor fi invitați consilieri locali din Municipiul Pitești;
  • 9 decembrie, ora 14.00 – Vizită de lucru la Primăria și Consiliul Local al Municipiului Pitești;
  • 10 decembrie, ora 13.00 – Crearea grupului de inițiativă locală Argeș.

    Pe parcursul vizitelor de lucru la instituțiile publice, participanții vor avea oportunitatea de a discuta direct cu persoane care activează în mediul instituțional pentru a dobândi informații practice despre cum funcționează afacerile instituționale la nivel local și regional.

    Totodată, în cadrul simulării ședinței de Consiliu Local, tinerii vor avea ocazia de a experimenta printr-un joc de rol care este activtatea unui consilier local.

    Misiunea grupului de inițiativă locală Argeș va fi de a se transforma într-un instrument de lucru și de dialog între cetățeni și autoritățile locale pentru rezolvarea problemelor comunității din domenii variate precum: economie, educație, agricultură, domeniu social, administrație publică.

Fii activ în comunitatea ta! Vino în Comunitatea Qvorum!

 

Pentru mai multe informații, ne găsiți pe:
Site-ul oficial: https://www.qvorum.ro
Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/institutul.qvorum
E-mail oficial: bucuresti@qvorum.ro
Telefon: 0722.459.115, persoană de contact: Rucsandra Filloreanu – manager de proiect

Pentru mai multe informații despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile:
Site-ul oficial: https://www.fdsc.ro
Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/fdscro
E-mail oficial: office@fdsc.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Despre Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum

Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum este o organizație non-guvernamentală, fondată de către un grup de tineri specialiști, care are ca obiectiv stimularea participării cetățenilor și a partenerilor sociali și economici în procesul decizional național și european. În acest sens, Institutul Qvorum derulează proiecte ce urmăresc structurarea și profesionalizarea dialogului dintre societate și decidenții politici.

 

 [1] Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Inițiativă pentru comunitatea mea!

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România;