EURO GO TO VOTE! – votează informat la alegerile europarlamentare!

Consiliile de Tineret Qvorum, în parteneriat cu Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum, organizează proiectul EURO GO TO VOTE! pentru alegerile europarlamentare în perioada 15-21 mai. Aflat la cea de-a treia ediție, proiectul se va desfășura în 4 județe din țară: Dolj, Sibiu, Gorj si Dâmbovița.

Proiectul EURO GO TO VOTE! pentru alegerile europarlamentare îşi propune să încurajeze participarea la vot a cetăţenilor la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014, precum și conștientizarea importanței votului fiecărei persoane.

Demersul se adresează în principal tinerilor care au împlinit 18 ani și care votează pentru prima dată la alegerile europarlamentare, dar și celorlalți cetățeni ai României cu drept de vot.

Astfel beneficiarilor proiectului li se vor prezenta informații despre Uniunea Europeană și Parlamentul European, precum și despre metodele de participare publică la nivel european.

În cele 4 județe din țară vor fi organizate prezentări în licee și facultăți, dezbateri pe baza legilor europene cu impact direct asupra tinerilor, fotovoice-uri și distribuire de materiale informative.

GO TO VOTE! reprezintă un follow-up al proiectului Informația înseamnă putere! Fii Puternic! desfăşurat de Institutul Qvorum din anul 2010 și se organizează cu regularitate în perioada premergătoare alegerilor locale, parlamentare și europarlamentare.

În cadrul proiectului GO TO VOTE! se organizează:

– o serie de prezentări în licee și facultăți despre: dreptul şi importanţa votului, atribuțiile autorităților locale și centrale, ce reprezintă Parlamentul European și care este rolul unui eurodeputat precum și despre metode de participare publică cetățenească la nivel local, național și european;
– flashmob-uri și fotovoice-uri;
– dezbateri pe baza legislației naționale și europene cu impact direct asupra tinerilor.

Tinerii activi în proiectul Informația înseamnă putere! Fii Puternic! s-au organizat în Consiliile de Tineret Qvorum care au rolul de a monitoriza activitatea consiliilor locale și județene.