Jurnalul unui diplomat – Ambasada S.U.A.

Ambasada Statelor Unite ale Americii este a treia misiune diplomatică pe care participanții “Around the world Embassies tour” au avut ocazia să o viziteze și să interacționeze direct cu membrii corpului diplomatic.

În cadrul vizitei de lucru, am abordat subiecte ce țin de: tehnicile diplomației publice folosite de către Departamentul de Stat, măsurile de securitate ale personalului diplomatic, lupta împotriva terorismului, alegerile prezidențiale din SUA, promovarea culturii americane, dar și despre reluarea relațiilor diplomatice dintre S.U.A și Cuba.

Institutul Qvorum, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii, va oferi ca premiu, pentru cea mai bună intervenție din partea participanților, o invitație la recepția oferită de E.S. domnul ambassador Hans Klemm cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii.

Următoarea și ultima oprire din prima ediție a Programului  Around the world Embassies tour este la Ambasada Republicii Populare Chineze.

Testimoniale:

“Vizita de studiu la Ambasada SUA ne-a oferit posibilitatea să intrăm în contact cu reprezentantul  diplomației americane, domnul Ronald E. Hawkins, consilier pentru presa și cultură care a ținut o prelegere urmată de o sesiune Q&A.  Am abordat teme precum, combaterea terorismului, diplomația publică, iar dat fiind faptul că discuțiile s-au extins, am discutat și elemente ale politicii externe a SUA în raport cu alte state, SUA – China, SUA – Iran, Criza Siriană. Este de apreciat atmosfera în care a avut loc această întâlnire organizată de către QVORUM, cât și receptivitatea domnului Hawkins. Această experiență m-a ajutat să înțeleg, cât de important este să obții răspunsuri de la experți din domeniul relațiilor externe, reprezentanți ai unor țări cu cea mai proeminentă prezență pe arena internațională. Răspunsuri care te pot ajuta în analizarea obiectivă  a unor situații din domeniul RI.” (Danu Manole)

„O altă săptămână – o altă vizită. De data aceasta am avut ocazia de a vizita Ambasada Statelor Unite ale Americii. Fiecare vizită mi-a oferit o experiență unică așa că nici cea din această săptămână nu a ieșit din acest tipar. Subiectele de discuție au fost incitante, axându-se pe diplomația publică, rolul ei, combaterea terorismului și bineînțeles că subiectul alegerilor din Statele Unite ale Americii nu a fost evitat. După această întâlnire pot spune că este foarte important să fii deschis în a privi lucrurile din perspective multiple, chiar contradictorii dacă este nevoie, pentru că doar așa le poți înțelege și cunoaște în complexitatea lor.” (Lavinia Savu)