Cetățeni activi pentru Bacău!

Alături de Institutul European pentru Democrație Participativă -Qvorum societatea civilă din Bacău își cunoaște mai bine drepturile și responsabilitățile pe care le are în raport cu administrația publică.

Sesiunile gratuite de formare din cadrul proiectului „Mecanisme eficiente de colaborare cu autoritățile publice” contribuie la formarea unei colaborări informate între societatea civilă și administrația locală. O relație ce poate fi un adevărat catalizator pentru miile de proiecte inițiate în Bacău.

Studenți, elevi, profesori, reprezentanți ai unor organizații non guvernamentale au experimentat cum este să fii consilier local și să realizezi bugetul pentru localitatea ta în cadrul unui joc de rol, au formulat amendamente la legea bugetului local și au identificat probleme din comunitate a căror rezolvare este importantă pentru ei în calitate de cetățeni. De asemenea, cursanților li s-au explicat etapele unei consultări publice.

La finalul programului, participanții, în calitate de cetățeni activi, au conturat într-o depoziție, argumente pro și contra măsurilor propuse de primăria Bacăului pentru proiectul care privește Amenajarea insulei de agrement din localitate.

Săptămâna viitoare urmează masa rotundă „Laboratorul de idei pentru Bacău!” între oficialii locali și cetățenii activi cu privire la modul de a face administrația publică deschisă și transparentă.