Cei mai influenţi eurodeputaţi români

„La polul opus, europarlamentari care practic nu exercită niciun fel de influenţă sunt Corneliu Vadim Tudor şi George Becali. Un grad de influenţă redus poate fi sesizat la europarlamentari precum Claudiu Tănăsescu, Traian Ungureanu sau Viorica Dăncilă”, se mai arată în analiza Qvorum.

Potrivit studiului, s-a urmărit realizarea unui punctaj şi în ceea ce priveşte gradul de influenţă exercitat de fiecare europarlamentar român în legislativul european. În acordarea calificativelor s-au avut în vedere criterii obiective precum funcţiile deţinute, obţinerea de rapoarte, avize (şi gradul de impact al acestora), precum şi prezidarea, organizarea sau participarea la reuniuni internaţionale la nivel înalt.

„În mod evident, orice evaluare de acest tip implică o anumită marjă de eroare generată de interpretarea ponderii acestor criterii, precum şi de potenţiala lipsă a unor informaţii, în special în ceea ce priveşte europarlamentarii deficitari la capitolul transparenţă. Cu toate acestea, Institutul Qvorum a considerat oportun un astfel de demers care să ia în considerare şi calitatea activităţilor parlamentare, nu numai cantitatea. În acest fel, se doreşte stimularea implicării eurodeputaţilor români în activităţi cu influenţă (precum redactarea de rapoarte) şi descurajarea excesului de activităţi secundare, al căror efect este mai degrabă unul propagandistic (precum discursurile lipsite de substanţă)”, se mai arată în document.

Mediafax