Around the World Embassies tour – ed. a V-a

Ești pasionat de diplomație? Te vezi participând activ la misiuni de menținere a păcii și de cooperare internațională? Îți dorești o carieră în relații internaționale, însă nu știi care este primul pas de făcut în acest domeniu?

Vino alături de noi la cea de-a cincea ediție a programului Around the world Embassies tour pentru a lua contact direct cu mediul diplomatic și pentru a-ți îmbogăți bagajul de cunoștințe în ceea ce privește dinamica globală. De asemenea, vei avea ocazia de a face parte din comunitatea Qvorum, un grup de tineri de elită cu care vei împărtăși permanent oportunități de internship, joburi și alte evenimente culturale, precum recepții, expoziții sau conferințe.

De-a lungul celor patru ediții, peste 100 de tineri au avut oportunitatea de a participa la vizite de studiu și discuții la: Ambasada SUA, Ambasada Chinei, Ambasada Africii de Sud, Ambasada Germaniei, Ambasada Franței, Ambasada Indiei, Ambasada Rusiei, Ambasada Indoneziei, Ambasada Braziliei, Ambasada Mexicului, Ambasada Poloniei și Ambasada Turciei. În cadrul programului, studenții sau masteranzii au avut șansa de a-și completa noțiunile teoretice prin această experiență practică, interacționând direct cu ambasadori și alți membri ai corpului diplomatic.

O parte dintre aceștia și-au continuat parcursul diplomatic și fac stagii de practică sau lucrează la misiunile diplomatice partenere, experiența Around the World Embassies Tour fiind esențială pentru ei. De asemenea, participă frecvent la recepții și evenimente diplomatice sau chiar beneficiază de burse de studiu în țările menționate anterior.

Programul, gândit sub forma unor discuții libere cu ambasadorii și oficialii țărilor partenere, îți oferă șansa unică de a înțelege în profunzime cum funcționează o misiune diplomatică, de a pune întrebări punctuale despre cariera unui diplomat și de a învăța mai multe despre subiectele de actualitate de pe scena internațională.

Ediția aceasta vine cu o surpriză extraordinară, o șansă unică pentru tinerii ce își doresc o carieră în diplomație sau relații internaționale: viitorii participanți Around the World Embassies Tour vor avea oportunitatea de a o cunoaște pe E.S. Dna. Ambasador Paraschiva Bădescu, o personalitate remarcabilă în peisajul diplomației românești, unul dintre diplomații care au adus onoare țării noaste prin activitatea de excepție. Vei avea șansa de a participa la o sesiune de discuții exclusivistă cu E.S. Ambasador Bădescu în cadrul unui training pe care dumneaei îl va susține doar pentru participanții din proiect. Vei afla mai multe despre protocolul diplomatic, despre ascensiunea dumneaei profesională, despre activitatea, rolul și relațiile bilaterale cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), cât și despre provocările și satisfacțiile unui diplomat, primind sfaturi punctuale pentru o carieră în diplomație. Mai multe detalii despre cariera prolifică a doamnei Ambasador puteți afla în interviul de aici.

Descoperă cum sunt percepute relațiile internaționale și diplomația din 6 perspective: 5 Ambasade și un training de excepție cu E.S. Dna. Ambasador Paraschiva Bădescu

Around the world Embassies tour se constituie drept un punct de legătură între studenți și mediul profesional, fiind o experiență chintesențială  pentru orice tânăr pasionat de diplomație. În plus, programul își propune să ofere o perspectivă de ansamblu asupra mediului diplomatic prin reliefarea mai multor aspecte socio-culturale și chiar istorice.

Misiunile diplomatice partenere incluse în această ediție “Around the world Embassies tour” sunt:

  • Ambasada Malaeziei – 10 mai
  • Ambasada Belarusului – 14 mai
  • Ambasada Egiptului – 15 mai
  • Ambasada Suediei– 17 mai
  • Ambasada Canadei – 24 mai

Pentru ca experienţa de care te vei bucura să fie cât mai edificatoare și relevantă, vom aborda o gamă vastă de tematici de actualitate de pe scena internațională: măsurile administrației de la Cairo pentru combaterea expansiunii terorismului, relațiile bilaterale între Malaezia, NATO și UE, politica de securitate a Suediei, tensiunile comerciale între Canada și SUA, promovarea interesului național și înțelegerea sistemului ideologic din Belarus etc.

În vederea unei experiențe complete și complexe, totodată cu înțelegerea pe deplin a informațiilor primite, fiecare întâlnire va avea o sesiune de Q&A în cadrul căreia vei avea ocazia să interacționezi și să obții răspunsuri direct de la ambasadori și experți în relații internaționale.

Dacă ești student sau masterand și îți dorești să iei parte la acest program unic, conceput pentru tinerii pasionați de diplomație, dornici să urmeze o carieră în domeniul relațiilor internaționale, atunci înscrie-te până pe 2 mai 2018.

Trimite un e-mail la adresa office@qvorum.ro, având la subiect “Around the world Embassies tour – ed. V”, în care să atașezi CV-ul tău.

Participarea la program presupune achitarea unei taxe de 220 RON în cazul în care vei fi selectat.