Tinerii se informează despre alegerile prezidențiale! – Gazeta Dâmboviței

Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum alături de Consiliile de Tineret Qvorum  organizează proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile prezidențiale în perioada 29-31 octombrie 2014. Aflat la cea de-a patra ediție, proiectul se desfășoară în 6 județe din țară: Dolj, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Dâmbovița și Buzău.

Proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile prezidențiale îşi propune să încurajeze participarea la vot a cetăţenilor la alegerile prezidențiale, precum și conștientizarea importanței votului fiecărei persoane.
Demersul se adresează în principal tinerilor care au împlinit 18 ani și care votează pentru prima dată, cât și celorlalți cetățeni ai României cu drept de vot.

Astfel,  beneficiarilor proiectului li se va facilita cunoașterea, conform Constituției României,  a atribuțiilor Președintelui României în cadrul unor seminarii și prezentări interactive. Sunt utilizate metode de invățare experiențială și este încurajat dialogul structurat și angajarea activă în dezbateri.
GO TO VOTE! reprezintă un follow-up al proiectului Informația înseamnă putere! Fii Puternic!, desfăşurat de Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum în licee din toată țara, și se organizează cu regularitate în perioada premergătoare alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

În județul nostru, activitatea de informare va avea  loc mâine, 30 octombrie, la ora 09:00 la Colegiul Național Constantin Cantacuzino.

Persoană de contact: Anca Barbu, 0735 388 057

Pentru mai multe detalii din articol, click aici.