Săptămâna UE: 27 februarie-05 martie 2017

  1. Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Marine Le Pen:

161114152205-marine-le-pen-france-flag-super-tease

Parlamentul European a decis joi, 2 martie, ridicarea imunității liderului francez de extremă dreaptă din cauza difuzării pe contul său de Twitter a unor imagini cu execuții făcute de ISIS. A fost deschisă o anchetă în acest caz și, dacă este găsită vinovată, Marine Le Pen riscă 3 ani de închisoare și o amendă de până la 75 000 de euro.

 

 

  1. Deputatul european Janusz Korwin-Mikke va fi pus sub investigație în urma declarațiilor sexiste

o-JANUSZ-KORWINMIKKE-570

Președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, a anunțat vineri, 3 martie, că deputatul va fi anchetat din cauza discursului său din plenul Parlamentului potrivit căruia femeile ar trebui să câștige mai puțin decât bărbații pentru că “sunt mai slabe, mai mici și mai puțin inteligente”.  Anul trecut acesta a mai fost sancționat o dată de Parlamentul European pentru declarații defăimătoare la adresa imigranților.

 

 

  1. Uniunea Europeană și Armenia au încheiat negocierile privind un nou acord de parteneriat.

serz-tusk-2017

Uniunea Europeană și Armenia au ajuns luni, 27 februarie, la un nou acord privind încheierea unui parteneriat care urmărește consolidarea legăturilor politice și economice dintre cele două. Acesta vine la mai bine de 3 ani după ce autoritățile armene au decis să nu semneze acordul de asociere cu statele membre și să adere la Uniunea Economică Euroasiatică, condusă de Rusia. Textul va fi semnat în luna mai a acestui an.