Lansăm programul de Coaching Instituțional 2015!

Ești tânăr interesat de viața publică și vrei să influențezi deciziile luate pentru tine?

Te invităm la Programul de Coaching instituțional 2015 finanțat prin Programul Erasmus+ !

Institutul QVORUM urmărește capacitarea tinerilor pentru inițierea și menținerea unui dialog structurat cu decidenții politici pe tema politicilor educaționale și de tineret la nivel național.

Cui ne adresăm?

Grupul țintă îl reprezintă tinerii cu vârste între 18 și 30 de ani implicați și interesați de viața politică și de mecanismele decizionale de la nivelul instituțiilor publice, dar și de oportunitățile de lucru în organizații responsabile de elaborarea și implementarea de politici. Tinerii cu oportunități reduse și cei care nu au mai participat în proiecte Erasmus+ au prioritate în procesul de selecție.

Ce înseamnă coaching instituțional?

Prin Program de Coaching Instituțional vor fi sselectați 30 de tineri care, pe parcursul a 3 luni,  vor fi formați și mentorați să elaboreze un set de propuneri pentru îmbunătățirea politicilor publice din educație și tineret și a procesului de consultare dintre decidenții politici și societate civilă (21-25 aprilie 2015). Proiectul  cuprinde și o sesiune de work-shop-uri între tineri și actori importanți din mediul non-guvernamental și de antreprenoriat în care se vor  prezenta și  exersa procesele de lobby necesare dezvoltării și reformării politicilor (4-8 mai 2015). În final, tinerii participanți vor desfășura vizite de studiu tematice la instituțiile publice centrale și vor avea ocazia să interacționeze cu decidenții politici (25-29 mai 2015).

Vizitele de lucru în instituțiile publice vizează: Administrația Prezidențială a României, Guvernul României, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul României.

Cum te înscrii?

Trimite CV-ul tău în format Europass și o scrisoare de motivație în limba română din care să reiasă implicarea ta în proiecte și activități civice, viziunea ta asupra politicilor educaționale și de tineret din România, dar și ce așteptări ai și ce/cum îți propui să contribui în cadrul interacțiunilor cu decidenții politici.

Data limită: 5 aprilie 2015, ora 23:59.

Cum: Prin e-mail la adresa office@qvorum.ro și menționând în subiectul e-mailului numele programului la care aplici (Program de coaching instituțional).

Toate aplicațiile vor fi analizate de către echipa Qvorum, iar persoanele selectate în prima etapă a evaluării vor fi invitate la un interviu cu organizatorii proiectului.

Pentru mai multe informaţii, ne găsiţi pe:

Site-ul oficial: https://www.qvorum.ro

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/institutul.qvorum

Adresa de e-mail: office@qvorum.ro

Telefon: 0722 459 115