Jurnalul unui diplomat – Vizită de studiu la Ambasada Indiei

Pe 10 februarie 2017 a avut loc ultima vizită de studiu din cadrul proiectului “Around the world Embassies tour 2nd edtion”. Ambasada Indiei a fost ultima misiune diplomatică care i-a întâmpinat pe participanții dornici să afle mai multe despre ce presupune o carieră în domeniul diplomației. În prima parte a vizitei, grupul a asistat la o prelegere  susținută de dl. Partha Ray, Prim-Secretar al ambasadei și resposabil cu relațiile politice și culturale dintre India și țara noastră. Printre tematicile abordate de domnul Ray s-a numărat și istoria și specificul relațiilor diplomatice dintre India și Uniunea Europeană, stabilite atunci când aceasta din urmă era doar Comunitatea Economică Europeană. Un alt aspect important adus în discuție de oficialul indian este legat de procesul de selecție al candidaților pentru funcții în diplomația indiană.

În a doua parte a vizitei, domnul Ravi Chandar, responsabil pentru relațiile comerciale dintre India și România, a vorbit despre principalele caracteristici ale economiei Indiei, care este una dintre cele mai prospere economii mondiale și totodată despre companiile cu capital indian care investesc în România.

Sesiunea de Q&A a reprezentat un bun prilej pentru participanți să afle mai multe despre diversitatea culturală și lingvistică a Indiei, despre relațiile cu vecinii, și în mod deosebit cu Pakistan-ul sau despre formele de cooperare regională în care India și-a asumat leadership-ul politic.

Testimoniale:

Programul de pregătire din domeniul diplomației, “Around the World Embassies Tour 2nd Edition” a reprezentat pentru mine o experientă extraordinară de a lua contact direct cu oficiali străini, ce aparțin unor culturi noi, nedescoperite până acum: Franța, Suedia, Malaezia și India. A fost pentru a doua oară când am participat la acest program, marca Qvorum și am fost din nou plăcut surprins de seriozitatea și calitatea acestuia. (Angelo Olteteanu)

Vizita de studiu în cadrul misiunii diplomatice indiene la București a fost un prilejiu foarte bun pentru a învața și descoperi mai multe despre cultura, economia dar și modul de gândire al societății indiene. Domnul Partha Ray ne-a întâmpinat călduros și ne-a ținut o prelegere despre relațiile economice și politice dintre România și India dar ne-a și răspuns la întrebări privind diversitatea societății indiene și specificul culturii din India, precum bucătăria și dialectele. (Nadina Nicolov, Facultatea de Litere)