GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare

Consiliile de Tineret Qvorum, în parteneriat cu Institutul European pentru Democrație Participativă Qvorum, organizează proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare în perioada noiembrie – decembrie 2012. Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul se va desfășura în 4 județe din țară: Dolj, Brăila, Sibiu și Prahova.

Proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare îşi propune să încurajeze participarea la vot a cetăţenilor la alegerile pentru deputaţi şi senatori în data de 9 decembrie 2012, precum și conștientizarea importanței exercitării votului.

Demersul se adresează în principal tinerilor care au împlinit 18 ani și care votează pentru prima dată, dar și celorlalți cetățeni ai României cu drept de vot.

Beneficiarilor proiectului li se vor prezenta informații despre Parlamentul României și rolul acestuia în procesul decizional de la nivel central, despre atribuțiile deputaţilor şi senatorilor, precum şi importanţa participării cetăţenilor la alegeri prin exercitarea votului.

Prima ediție a proiectului GO TO VOTE! a avut loc în perioada premergătoare alegerilor locale din acest an şi a constat în prezentări în licee despre dreptul şi importanţa votului, atribuţiile unui primar şi a consilierilor locali/judeţeni.

GO TO VOTE! reprezintă un follow-up al proiectului Informația înseamnă putere! Fii Puternic! desfăşurat de Institutul Qvorum din anul 2010. În cadrul proiectului Informația înseamnă putere! Fii Puternic!, tinerilor le sunt oferite informaţii despre administrația publică locală și centrală, despre cum se legiferează în România și care este relația dintre Parlament, Guvern și Președenție.

Tinerii activi în proiectul Informația înseamnă putere! Fii Puternic! sunt organizați în Consiliile de Tineret Qvorum care au rolul de a monitoriza activitatea consiliilor locale și județene.

Elevii implicaţi în activităţile proiectului au oportunitatea de a participa la școli de vară pe teme europene, leardeship, mass-media, managementul proiectelor, precum și la sesiuni de networking-vizite de studiu la Parlamentul României.