Conferința finală a proiectului “Participarea Activă a Cetăţenilor în Transpunerea Politicilor Publice Locale în regiunea Sud a României (PACT- PPL)”

Centrul de Excelenţă Academică în parteneriat cu Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum au plăcerea de a vă invita la Conferința Finală a proiectului Participarea Activă a Cetăţenilor în Transpunerea Politicilor Publice Locale în regiunea Sud a României (PACT- PPL)” în valoare de 71.560,50 Euro. Conferința se va desfășura miercuri, 27 aprilie 2016, ora 15:00, la Hotel Caro, sala Călinescu (Bulevardul Barbu Văcărescu, nr. 164A, Sector 2, București).

În cadrul lucrărilor conferinţei vor fi abordate teme care se regăsesc în materialele elaborate în cele 13 luni de proiect:

  • un site al culturii administrative locale din România (cultura-administrativa.cexa.eu) care promovează valorile administraţiei moderne, normele legale şi responsabilitatea socială pe cele patru arii de interes local – Finanţe publice locale, Servicii locale/comunitare, Dezvoltare şi planificare urbană, Dezvoltare durabilă şi Non-discriminare;
  • un ghid al cetățeanului privind elaborarea si implementarea unei politici publice care prezintă, într-un format accesibil cetăţenilor, principiile, etapele şi factorii de decizie implicaţi în acest proces;
  • o grilă de monitorizare și evaluare a activității administrației publice locale – care va putea fi folosită atât de cetăţeni, cât şi de organizaţii ale societăţii civile de la nivel local.

Evenimentul va fi dedicat prezentării rezultatelor proiectului, a opiniilor beneficiarilor și a modalităților prin care cetățenii pot participa în procesul de transpunere a politicilor publice locale.

Vă rugăm să confirmați participarea la eveniment până cel târziu în data de 26 aprilie 2016, ora 14.00.

 

Persoană de contact: Mihaela V. Cărăușan, Manager de proiect – office@cexa.eu

Centrul de Excelenţă Academicăwww.cexa.eu

Institutul Qvorum www.qvorum.ro

Pentru mai multe detalii privind finanţatorii proiectului, accesaţi https://www.fondong.fdsc.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi https://www.eeagrants.org

Politicile Publice Locale – PACT

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România;