Comisia parlamentară pentru criză din Parlamentul European a prezentat măsurile pentru reducerea efectelor crizei

Comisia pentru criză economică, financiară şi socială (CRIS) creată în urmă cu un an şi jumătate de Parlamentul European a prezentat raportul final care cuprinde o serie de recomandări pentru reducerea efectelor crizei și pentru prevenirea unor crize similare.

Principalele recomandări se referă la creşterea bugetului Uniunii Europene, la introducerea taxei pe tranzacţii financiare, la transferul unor decizii privind dezvoltarea infrastructurii de la statele membre către Comisia Europeană. Alături de acestea, apar şi recomandari privitoare la încurajarea IMM-urilor de a avea un acces egal pe pieţele europene, în special a IMM-urilor care activează în domeniul cercetării şi dezvoltării.

Invitaţi: Iuliu Winkler, deputat în Parlamentul European şi Doru Franţescu, directorul Institutului European pentru Democraţie Participativă Qvorum.

Emisiunea Profit sau Pierdere, realizată de RFI România în parteneriat cu Institutul Qvorum și finanțată de Parlamentul European.

Comisia pentru criză economică, financiară şi socială (CRIS) creata în urmă cu un an şi jumătate de Parlamentul European şi-a încetat activitatea.